ČIŠČENJE IN MASAŽA UŠES

To 2500 let staro tehniko so uporabljali že Egipčani, Kitajci, Tibetanci, Indijanci, Maji in tudi naše babice in prababice.

Prvi znak za slabši sluh in srbenje ušes je presežek cerumna oz. ušesnega masla, ki lahko povzroči tiščanje in šumenje v ušesih.

Ušesne tulce iz čebeljega voska se je uporabljalo kot naravno sredstvo za čiščenje ušes in za odpravljanje bolečin v predelu glave, pri šumenju v ušesih, pri prehladih in gripi, vnetju sinusov, bolečega grla, glavobolov, migren, vrtoglavice, senenega nahoda. Terapija se uporablja tudi za izenačevanje pritiska pri letenju ali potapljanju ali le za sprostitev.

Topli valovi zraka, do katerih pride zaradi gorečega plamena, delujejo kot blaga masaža bobniča. Toplota nežno prihaja do srednjega ušesa in stimulira cirkulacijo ter nežno masira uho in mehča ušesno maslo. Ustvari se vakuum, ki izvleče ušesno maslo, glivice in bakterije iz ušesa. Pritisk na področju ušes, čela in obnosne votline se izravna. Ta fizikalni učinek blaži bolečine na področju ušes in glave. Terapija pomaga tudi pri zamašenem nosu in izboljša zaznavo vonjav.

Čiščenje ušes se priporoča 1-2 x letno.

Predvsem pa je čiščenje ušes priporočljivo ljudem, ki imajo težave, kot so tiščanje in šumenje v ušesih, vnetja sinusov, ter pogoste prehlade, vrtoglavice, slabši sluh in srbenje v ušesih.

Ušesni tulci se odsvetujejo: